Sluit venster [ X ]   

Dr. Van Bladel

"Wanneer er schoonheid zetelt in de ogen
is het waarschijnlijk dat zij ook elders zetelt."

Ooglidheelkunde

Bij ouder wordende mensen ontstaat er door natuurlijke verslapping teveel huid ter hoogte van de oogleden (dermatochalasis). Deze verslapping veroorzaakt ook het uitpuilen van het vet dat zich normaal in de oogkas bevindt. Heel wat mensen ervaren deze afhangende en/of gezwollen oogleden als ontsierend. In sommige ernstigere gevallen wordt het gezichtsvermogen erdoor gehinderd.
De behandeling bestaat uit het operatief verwijderen van het teveel aan huid en eventueel vet. Om een mooi resultaat te geven wordt ook de onderliggende spier verstevigd.
Het doel van deze ingrepen is het bekomen van een natuurlijk resultaat. Men moet achteraf vinden dat u er goed uitziet, zonder direct op te merken dat u aan de ogen geopereerd bent.

De ingreep

Dr. Van Bladel zal eerst met een speciale viltstift op de oogleden aanduiden waar de insnijdingen moeten komen. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving. Hiervoor wordt een injectie gegeven onder de weg te nemen huid.. Na de verdoving voelt u niets meer van de operatie. Tijdens de procedure wordt, na ontsmetting van de huid, rond uw ogen een steriel papieren gatdoek gekleefd. Aan het einde van de ingreep worden de wonden gehecht en wordt de symmetrie van het resultaat beoordeeld en eventueel gecorrigeerd. De operatie duurt ongeveer een uur.
Dr. Van Bladel gebruikt voor deze ingrepen een speciaal voor dit doel ontwikkeld radiochirurgie toestel. Dit apparaat maakt het mogelijk zeer fijn te werken, met weinig bloedverlies en mooie wondheling achteraf.